Rakott káposzta
Rakott káposzta
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 5 dl
  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • majoránna - csipetnyi
  • savanyú káposzta - 60 dekagramm
  • sertéshús - 50 dekagramm
  • Knorr Pörkölt alap - 1 csomag
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • 12%-os tejföl - 5 evőkanál
  • őrölt bors - csipetnyi
  • asztali só - csipetnyi
  • kenyérszalonna - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A savanyú káposztát ha túl savanyúnak találjuk akkor átmossuk.
  2. Felkockázzuk a húst, a szalonnát, a paprikát és a hagymát. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, a végén hozzáadunk 1-2 gerezd fokhagymát összetörve.
  3. Ezután hozzáadjuk a szalonnát, nagyon rövid ideig pirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítjuk, amíg a hús levet nem ereszt.
  4. Ezután hozzáadunk kevés vizet, a KNORR Pörkölt Rafinériát, kevés majorannát. A hús puhulásáig főzzük az ételt, időnként fölengedjük kevés vízzel.
  5. Mikor a hús puha felengedjük úgy,hogy kb. fél liter víz legyen rajta. Belekeverjük a savanyú káposztát és összeforraljuk.
  6. Ezután tűzálló tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük tejföllel és közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük.
  7. Tálaláskor meglocsolhatjuk még plusz tejföllel.