Rama Vajas Íz | 1 teáskanál |
---|---|
tejföl | 4 dl |
vöröshagyma | 1 darab |
füstölt szalonna | 100 gramm |
savanyú káposzta | 770 gramm |
babérlevél | 2 darab |
zsír | 1 evőkanál |
rizs | 300 gramm |
Knorr Házias Pörköltalap | 2 darab |
boróka bogyó | 5 mag |
zöldpaprika | 1 darab |
darált sertéshús | 900 gramm |
édes piros paprika | 1 teáskanál |
csípős paprikás kolbász | 80 gramm |
Rakott káposzta füstölt kolbásszal a Főételek kategóriában
Öblítsük le folyó vízzel a savanyú káposztát. Vágjuk a szalonnát kis kockákra. Pucoljuk meg és vágjuk apróra a hagymát és a zöldpaprikát.
A szalonna zsírját olvasszuk ki egy lábosban. Adjuk hozzá a leöblített és leszűrt káposztát. Adjuk hozzá a babérlevelet és a szétnyomott boróka bogyókat. Pároljuk közepes lángon kb. 25-30 percig, időnként megkeverve. A végén szórjuk meg borssal.
Egy másik lábosban forrósítsuk föl a zsírt és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és zöld paprikát. Pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a darált húst. A darált húst pirítsuk fehéredésig, majd adjuk hozzá a Knorr Házias Pörkölt alapot és a kiskanál piros paprikát. Adjuk hozzá a karikára vágott kolbászt is. Pirítsuk, pároljuk kb. 25-30 percig közepes lángon, időnként kevergetve, vigyázva, hogy le ne égjen.
Ezalatt főzzük meg a rizst.
Egy hőálló edényt kenjünk ki margarinnal és rakjuk alulra a főtt rizst, erre a kolbászos darált húst, majd fölülre a káposztát. Egy edényben keverjük simára a tejfölt és öntsük az edény tetejére. 175 fokos sütőben süssük össze kb. 25 perc alatt az ételt. Ha kész, megszórhatjuk a tetejét piros paprikával. Tálaláskor gondoskodjunk az asztalnál plussz tejfölről.