Feltöltve:

Rakott káposzta

timer 55
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz5 dl
fokhagyma gerezd1 darab
vöröshagyma1 darab
majoránna csipetnyi
savanyú káposzta60 dekagramm
sertéshús50 dekagramm
Knorr Pörkölt alap1 csomag
napraforgó olaj3 evőkanál
12%-os tejföl5 evőkanál
őrölt bors csipetnyi
asztali só csipetnyi
kenyérszalonna10 dekagramm

Rakott káposzta a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A savanyú káposztát ha túl savanyúnak találjuk akkor átmossuk.

2. lépés

Felkockázzuk a húst, a szalonnát, a paprikát és a hagymát. A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, a végén hozzáadunk 1-2 gerezd fokhagymát összetörve.

3. lépés

Ezután hozzáadjuk a szalonnát, nagyon rövid ideig pirítjuk, majd a húst is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd pirítjuk, amíg a hús levet nem ereszt.

4. lépés

Ezután hozzáadunk kevés vizet, a KNORR Pörkölt Rafinériát, kevés majorannát. A hús puhulásáig főzzük az ételt, időnként fölengedjük kevés vízzel.

5. lépés

Mikor a hús puha felengedjük úgy,hogy kb. fél liter víz legyen rajta. Belekeverjük a savanyú káposztát és összeforraljuk.

6. lépés

Ezután tűzálló tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük tejföllel és közepesen meleg sütőben 20-25 percig sütjük.

7. lépés

Tálaláskor meglocsolhatjuk még plusz tejföllel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem