Rakott húsos burgonya a Főételek kategóriában
A megtisztított burgonyát 6 felé, a vöröshagymát szeletekre vágjuk. Beletesszük egy tepsibe, meglocsoljuk 4 ek olívaolajjal, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel, grillfűszervarázzsal, és majoránnával. Kb 40 perc alatt 210 fokos sütőben ropogósra sütjük. 10 percenként kivesszük a sütőből és átforgatjuk.
Amíg sül a hagymás burgonya, elkészítjük a csirkemellet. Alaposan megmossuk, majd kockára vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek. olívaolajon elkezdjük fedő nélkül pirítani. Azért nem használunk fedőt, hogy ne eresszen levet a csirkemell, hanem rögtön piruljon. Megszórjuk sóval, borssal, köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és készre pirítjuk.
Közben a 3 tojást 10 perc alatt keményre főzzük. Amikor elkészült, hideg vízbe áztatjuk, megpucoljuk, majd felkarikázzuk.