Rakott hús a Főételek kategóriában
A burgonyát héjastul, sós vízen megfőzzük.
Még fő a burgonya, a rizst kis kanál margarinon megpirítjuk, felöntjük másfélszer annyi vízzel mint amennyi a rizs, sózzuk, majd készre főzzük. Fedő alatt hagyjuk tovább párolódni a felhasználásig.
A 6 szelet húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevés lisztbe megforgatjuk. Majd nagyon forró olajban egyik oldalát úgy 30-40 másodperc alatt megkapatjuk, majd ugyanígy eljárunk a hús másik oldalával is.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
A vöröshagymát margarinon megpirítjuk, majd rátesszük a paprikakarikákat és tovább pirítjuk, 2 percig.
Ezután felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Majd beletesszük a paradicsomot és készre főzzük. Tehát lecsó alapot készítünk.
Amikor a burgonya megfőtt leszedjük a héját és karikára vágjuk.