Rakott fasírt torta
Rakott fasírt torta
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 7 evőkanál
  • tejföl - 2 dl
  • zsemlemorzsa - 5 evőkanál
  • vöröshagyma - 4 darab
  • tojás - 7 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 70 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • koktélparadicsom - 6 darab
  • zsemle - 2 darab
  • darált hús - 50 dekagramm
  • őrölt bors - 1 teáskanál
  • száraz kolbász - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. 5 db tojást megfőzünk, megpucoljuk és felszeleteljük. 2 fej vöröshagymát megpucolunk és cikkekre felaprítjuk.
  2. 1 fej vöröshagymát megpucolunk, felkockázunk és 5 evőkanál margarinon megdinszteljük. A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk a megdinsztelt hagymával együtt. Beleütünk 2 db tojást, 4 evőkanál zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk és meghintjük 1/2 evőkanál őrölt pirospaprikával. Jól összedolgozzuk.
  3. Egy tortaformát kikenünk margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával. Fele fasírtmasszát elterítjük a tortaforma aljába, erre a fele karikára vágott krumpli jön, megsózzuk, majd beterítjük a hagymával és a tojással. Ismét megsózzuk, meglocsoljuk a tejföllel, rátesszük a maradék krumplit, majd a fasírtmasszát. Sütőben 50 percig sütjük 180 fokon. Amikor megsült és kihűlt, óvatosan kivesszük a tortaformából, rátesszük egy tálcára.
  4. A kolbászt 6-7 cm hosszúra vágjuk, fogvájó segítségével a tortára tesszük. Tetejére koktélparadicsom kerül.