Rakott cukkini
Rakott cukkini
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • darálthús - 50 dekagramm
  • közepes cukkini kb. 80 dkg - 3 darab
  • fej hagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • kapor - 1 csokor
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • olaj - 1 evőkanál
  • pohár tejföl - 1 darab
  • tej - 3 dl
  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • reszelt sajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A cukkinit vágjuk fél centis szeletekre, szórjuk meg egyenletesen 1 ek Delikáttal és hagyjuk állni 15 percig.
  2. Vágjuk apróra a hagymát és forró olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a darált húst. Pirítsuk fehéredésig, ízesítsük 1 ek Delikáttal, öntsünk alá 1 dl hideg vizet és nagy lángon pároljuk 5 percig. Közben vágjuk apróra a petrezselyem zöldet és adjuk a húshoz. Keverjük hozzá a tejfölt és pároljuk további 3-4 percig.
  3. Papírtörlővel szárítsuk le a cukkini szeleteket. Egy margarinnal kikent hőálló edény aljára tegyünk egy réteg cukkinit, tegyük rá a húst, majd fedjük be a maradék cukkini szeletekkel. Szórjuk meg reszelt sajttal, és finomra vágott kaporral. Tegyük 200 fokos sütőbe 10-15 percre.