Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
paradicsom | 2 darab |
vöröshagyma | 1 darab |
olaj | 1 evőkanál |
sajt | 200 gramm |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 1 darab |
rizs | 200 gramm |
cukkini | 2 darab |
darált hús | 400 gramm |
provance-i fűszerkeverék | 1 evőkanál |
Rakott cukkini a Főételek kategóriában
Közben pucoljuk meg és vágjuk apróra a hagymát. Pirítsuk üvegesre olíva olajon. Tegyük rá a húst és pirítsuk meg rajta. Szórjuk meg a provance-i fűszerkeverékkel, és adjuk hozzá a házias levesalapot is. Ha szükséges, ízesítsük még sóval, borssal. Szeleteljük fel a cukkinit fél centis karikákra.
Mossuk meg a rizst és főzzük meg Zöldségleves-kockát tartalmazó vízben.
Kenjünk ki margarinnal egy hőálló tálat és szórjuk be zsemlemorzsával. Tegyük alulra a rizst, majd a hús egy részét, erre a cukkinit, végül a maradék húst.
Melegítsük fel a sütőt 190 fokra. Tegyük be az alufóliával letakart edényt és süssük kb. 20 percig.
Ezután tegyünk a tetejére paradicsom szeleteket és szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük, míg a teteje enyhén aranybarna lesz.