Rakott csirkemell
Rakott csirkemell
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell - 60 dekagramm
  • sajt - 2 darab
  • szalonna - 50 dekagramm
  • csemege uborka - 3 darab
  • gomba - 30 dekagramm
  • zöldborsó - 15 dekagramm
  • kukorica - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csirkemelleket egyforma szeletekre felvágjuk. A baconszeletekkel kibélelünk egy tűzálló tálat. A maradék baconszalonnát felcsíkozzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. Hozzátesszük a borsót, a kukoricát, a gombát, az uborkát és összepároljuk. Rányomjuk a 2 tömlős sajtot és forrásig melegítjük. Amikor felforrt, levesszük a tűzről.
  2. A baconszeletekre csirkemellet teszünk, hogy befedje a tál alját, majd tölteléket öntünk rá. Újra csirkemell következik és arra újra töltelék. Ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Töltelék kerüljön felülre. A trappista sajtot lereszeljük és a tetejére szórjuk. 180 °C-os előmelegített sütőbe tesszük és 30 perc alatt készre sütjük.