Rakott csirkemell
Rakott csirkemell
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 70 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • tojás - 3 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • sajt - 15 dekagramm
  • liszt - 8 dekagramm
  • só - 1 teáskanál
  • bacon - 8 szelet
  • sonka - 8 szelet

Elkészítés:

  1. A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Olyan sütőedényt (pl: őzgerincet) választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen kitudunk bélelni úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.
  2. A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból a sajtos mell. Így folytatjuk amíg az anyagokból tart, végül hússal zárjuk a sorokat. A tejfölt rálocsoljuk és a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük. Kb.: 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk amíg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük.