Rakott csirkemell a Főételek kategóriában
A húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Olyan sütőedényt (pl: őzgerincet) választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen kitudunk bélelni úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.
A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból a sajtos mell. Így folytatjuk amíg az anyagokból tart, végül hússal zárjuk a sorokat. A tejfölt rálocsoljuk és a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük. Kb.: 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk amíg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük.