Rakott burgonya másképp a Főételek kategóriában
A burgonyákat meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A tojásokat a forrásban lévő vízbe téve 10 perc alatt keményre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk, margarinon üvegesre pirítjuk, majd azután, hogy a gázról lehúztuk, megszórjuk pirospaprikával.
A darált húst (mely lehet disznó, csirke vagy marha is) a paprikás hagymás margarinhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymasót adunk hozzá, picit megpirítjuk és kevés vízzel felöntve pörköltet készítünk belőle.
Miután előkészültünk, a pörkölt zsiradékával megkent tepsiben a hozzávalókat egymásra rétegezzük: előbb a burgonyát, majd a tojásokat, a pörköltet és a tejfölt.
Ha elfogytak a hozzávalók, a rakott burgonya tejfölös tetejét megszórjuk sajttal és egy evőkanál pörkölttel.
A rakott burgonyát 3-4-es fokozaton, vagy körülbelül 200-220 fokon aranybarna tetejűre sütjük.