Feltöltve:

Rákóczi túrós

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zsemlemorzsa1 evőkanál
reszelt citromhéj1 kevés
tejföl1 dl
cukor12 dekagramm
tojássárgája1 darab
Ráma12 dekagramm
sütőpor1 csomag
liszt25 dekagramm

A tetejére

tojásfehérje4 darab
porcukor8 dekagramm

A töltelékhez

zsemlemorzsa1 evőkanál
tojássárgája3 darab
cukor15 dekagramm
túró50 dekagramm

Rákóczi túrós a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet és a sütőport egy tálba szórom, majd hozzáadom a Ramát, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt a citromhéjat és jól összegyúrom, majd beteszem a tésztát egy órára a hűtőbe pihenni. Közben elkészítem a tölteléket: a tojássárgáját habosra keverem a cukorral, az 1 evőkanál zsemlemorzsával, majd összedolgozom a túróval. A pihentetett tésztát elnyújtom kb 1 cm vastagra, majd beleteszem a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával megszurkálom és egy evőkanál zsemlemorzsát szórok rá. Előmelegített sütőben, 180 fokon rózsaszínűre sütöm. Ha félig megsült, ráteszem a túrót a tésztára és visszateszem, hogy teljesen megsüljön. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verem, és a kész sütit beborítom vele. A langyos sütőbe annyi időre teszem vissza, hogy a hab szépen megszáradjon.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem