Feltöltve:

Rákóczi túrós

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csokoládé

A tésztához

vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
tojássárgája1 darab
cukor10 dekagramm
tejföl1 evőkanál
liszt egy mokkáskanál sütőporral elkeverve20 dekagramm

A sütemény tetejére

porcukor10 dekagramm
tojásfehérje3 darab

A töltelékhez

baracklekvár3 evőkanál
tojássárgája2 darab
túró0.5 kilogramm
mazsola5 dekagramm
vaníliás pudingpor0.5 csomag
porcukor15 dekagramm

Rákóczi túrós a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (ragadós, lágy tésztát kapunk), folpackba tekerjük, és egy órára betesszük a hűtőbe. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk vagy kisütőmargarinozunk, vagy kibélelünk sütőpapírral. A tésztát egyenletesen az aljába nyomkodjuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük (addig, amíg enyhén barnulni kezd). Kivesszük a sütőből, és elkenjük rajta a 3 kanál baracklekvárt. A túrót szitán áttörjük, aztán összekeverjük a 2 tojássárgájával, a megmosott mazsolával, a porcukorral és a pudingporral. A túrókrémet a tésztalap és a lekvár tetejére öntjük. A süteményt fél órára visszatesszük a 180 fokos sütőbe. Közben a megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe, vagy kisebb fazékba öntjük, és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a cukor hozzáadásával. Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk. A habot csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a sütőből kivett sütemény tetejére nyomjuk. Itt-ott megpöttyözhetjük baracklekvárral is. Végül a habbal díszített süteményt még kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a hab száradjon egy kicsit. Hidegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem