Feltöltve:

Rákóczi túrós

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor10 dekagramm
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tojássárgája1 darab
citrom reszelt héja1 darab

Túrós töltelék

túró0.5 kilogramm
búzadara3 evőkanál
tojás1 darab
cukor, lehet több, vagy kevesebb, ízlés szerint5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citromhéj1 darab
mazsola1 darab
lekvár1 darab

Tojáshab

tojásfehérje5 darab
cukor30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A linzertésztát 1-1.5 cm vastagságúra kinyújtani és megsütni. Túrós töltelék: 50 dkg túrót 2-3 evőkanál búzadarával, 1 tojással, 5 dkg cukorral (többel vagy kevesebbel), attól függ, hogy milyen édes legyen a töltelék, 1 vaníliás cukorral, citromhéjjal és mazsolával elkészítjük. A közben kisült tésztát ha kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral és rákenjük a túrós tölteléket is. Tojáshab: 5 tojásfehérje, 30 dkg cukor. 20 dkg cukrot kevés vízzel jó sűrűre felfőzzük úgy, hogy a cukor gyöngyözzön (közben kevergetni nem szabad). A maradék 10 dkg cukrot a tojásfehérjékkel habbá verjük és hozzáadjuk a cukros vizet is, majd ezzel együtt kemény habbá kell verjük. A tojáshabot egyenletesen, kenőkéssel simára elkenjük a túrón és utána a sütőben szárítjuk 80- 100 fokon. Csak szárítani, sütni már nem kell.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem