liszt | 30 dekagramm |
---|---|
Ráma | 15 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
sütőpor | 1 csomag |
tejföl | 1 dl |
túró | 50 dekagramm |
---|---|
cukor | 15 dekagramm |
búzadara | 3 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
tojás | 2 darab |
---|---|
liszt | 2 evőkanál |
cukor | 2 evőkanál |
baracklekvár | 15 dekagramm |
mazsola | 5 dekagramm |
Rákóczi túrós a Desszertek kategóriában
A linzertésztához valókat jól összegyúrjuk. Egy lapot kinyújtunk és előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig megsütjük, majd az 50 dkg túrót összekeverjük 15 dkg cukorral, 3 dkg búzadarával, 5 dkg mazsolával, 2 tojássárgával. A félig sült tésztára kenjük. 2 db tojásból piskótaalapot készítünk, és habzsákkal a tetejére rácsokat nyomunk, majd készre sütjük. Mikor kivesszük, egy kicsit állni hagyjuk. Ha megsült, a rácsok mellet a baracklekvárral becsíkozzuk.