Feltöltve:

Rákoczi túrós

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A díszítéshez

tojásfehérje3 darab
porcukor120 gramm
baracklekvár1 kevés

A töltelékhez

zsemlemorzsa1 darab
mazsola50 gramm
tojás3 darab
cukor100 gramm
tehéntúró500 gramm

-

citrom reszelt héja1 darab
sütőpor1 darab
1 darab
tejföl1 dl
tojássárga1 darab
cukor60 gramm
Ráma120 gramm
liszt240 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A hozzávalókból omlós tésztát készítünk, fél óráig pihentetjük, lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságú lapra kinyújtjuk. Ramával kikent, lisztezett tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben (180 fok), mérsékelt tűznél, világos rózsaszínűre félig megsütjük. Közben a túrót áttörjük, a cukorral és a tojássárgákkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a megáztatott, és lecsepegtetett mazsolát, végül óvatosan a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket. A tészta tetejét meghintjük kb. fél maroknyi zsemlemorzsával, rásimítjuk a tölteléket, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. A díszítésre szánt tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, nyomózsákba tesszük, és megrácsozzuk vele a túró tetejét. Még annyi időre visszatesszük a sütőbe, hogy a tojáshab egy kis színt kapjon. A sütőből kivéve a habrácsok közeit megkenjük baracklekvárral. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Vízbe mártott késsel kockára vágjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem