Feltöltve:

Rákóczi túrós

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

puncs puding
nagy szemű búzadara

Tésztához

liszt12 dekagramm
Ráma7 dekagramm
cukor4 dekagramm
tojássárgája1 darab

Krémhez

túró35 dekagramm
tojássárgája3 darab
cukor4 púpos evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
mazsola5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Tetejére

citromlé1 pár csepp
kristálycukor12 dekagramm
tojásfehérje4 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Összegyúrom a tésztához valókat, és egy kis tepsibe nyomkodom. A sütőben félig megsütöm. A túrót összekeverem a tojások sárgájával, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával és a vaníliás cukorral. Ha nagyon száraz a túró, 1-2 evőkanál tejfölt is adok hozzá. Ha kicsit hígabb lesz a krém az nem baj, mert a tojássárgája megköti sülés közben, de a krém nem lesz annyira száraz. A félig megsült tésztára öntöm és visszateszem a sütőbe. Közben a tojásfehérjéket felverem a cukorral és pár csepp citromlével, és a megsült túrókrémre simítom. Ismét visszateszem a sütőbe, de már csak kb. 100 °C-on sütöm, szárítom. Kihűlés után vizes késsel lehet szeletelni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem