Feltöltve:

Rákóczi túrós

timer 75
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A linzerhez

liszt300 gramm
Rama Vajas Íz200 gramm
porcukor100 gramm
tengeri só1 csipetnyi
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
reszelt citromhéj1 kis
tojássárgája2 darab

a túróréteghez

félzsíros túró1 kilogramm
búzadara100 gramm
tojássárgája3 darab
mazsola60 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
reszelt citromhéj1 kis

A tetejére

tojásfehérje5 darab
kristálycukor300 gramm
sárgabaracklekvár150 gramm

Sütéshez

Sütési idő 75 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőlemez

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A linzertésztához morzsoljuk össze a lisztet és a Rama Vajas Ízt, a sót és a porcukrot. Ízesítsük ízlés szerint a tésztát vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe 10-15 percre.

  2. 2. lépés

    Ha letelt a pihenőideje, lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki fél cm vastagra, téglalap alakúra és villával szúrkáljuk meg.

  3. 3. lépés

    180ºC-ra előmelegített sütőben süssük meg (egyenletes aranybarnára). Ha megsült, kevés forró vízzel elkevert baracklekvárral kenjük le.

  4. 4. lépés

    A sütő hőmérsékletét vegyük vissza 100ºC-osra. A túróréteghez a hozzávalókat keverjük össze és egyenletesen kenjük a lekvárral lekent linzertésztára, kb. 1 cm vastagon. Tegyük vissza a 100ºC-os sütőbe száradni, legalább 15 percre.

  5. 5. lépés

    Közben elkészítjük a tojásfehérje habot, amelyhez először a tojás fehérjét és a cukrot egy fém edényben, tűzhelyen, max 50ºC-ig melegítünk (csípősre - ami azt jelenti, hogy ha az újjunkkal belenyúlunk, úgy érezzük, mintha megcsípte volna). Ezután kihűlésig habbá verjük.

  6. 6. lépés

    Csillagcsöves habzsákba töltjük és a kissé megszáradt túróréteg tetejére nyomjuk a habot (vagy, ha nincsen habzsákunk, simán csak rákenjük és villával csíkosra mintázzuk). Porcukorral leszórjuk.

  7. 7. lépés

    A sütőt állítsuk 80ºC-ra, és tegyük vissza a süteményünket kb. 10-15 percre. Amikor elkészült, díszítsük forró vízzel elkevert baracklekvárral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem