Feltöltve:

Rák-saslik

timer 20
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
füstölt kolbász8 szelet
olíva olaj1 evőkanál
olajbogyó1 evőkanál
Knorr Fokhagymás Ízbomba1 darab
lilahagyma2 darab
rákfarok8 darab
szendvicskenyér4 szelet

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Vágjuk negyedekre a hagymákat.Tűzzük fel a nyársakra a rákokat váltva a kolbásszal és a hagymával.

  2. 2. lépés

    A rákokat kenjük meg egy kis olívaolajjal és közepes erősségű tűzön grillezzük mindkét oldalán 3-3 percig.

  3. 3. lépés

    Az olívabogyókat vágjuk közben apró darabokra és keverjük össze a puha margarinnal és az elmorzsolt Knorr fokhagymás ízbombával. Kenjük meg a kenyereket vele.
    Kínáljuk a saslikot a megkent szendvicskenyérrel.

    Jó tanács:
    Ha fából készült nyársat használunk a saslik készítéséhez, akkor érdemes a fanyársakat előtte meleg vízbe áztatni, hogy ne gyulladjanak meg a grillezés alatt.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek