Feltöltve:

Raffaello golyó

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 dl
Cukor15 dekagramm
kókuszreszelék40 dekagramm
vaj25 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
tejpor20 dekagramm

A raffaello golyóról
A raffaello golyó nagy kedvenc lehet minden korosztály számára, a felnőtt összejöveteleknek, ünnepi ebédeknek éppen olyan népszerű édessége lehet, mint a gyerekzsúroknak, iskolai, óvodai rendezvényeknek.
Lágy, krémes kókuszos külső, középen pedig ropogós mandula adja meg a raffaello golyó jellegzetes ízét és állagát. Az "eredeti" vagyis nem házilag készített raffaello golyó 1990-ben került boltokba. A finomság azóta is hódít és a raffaello golyó sok háziasszonyt megihletett, hogy saját verziót készítsen. A raffello golyókat egyszerűen, gyorsan, sütés nélkül elkészíthetjük, csupán némi vaj, kókuszreszelék, mandula, cukor és tejpor kell hozzá. Az, hogy mit is rejt a raffaello golyó közepe, minden háziasszony saját receptje alapján dől el. A "tradicionálisabbak" mandulát, mások mogyorót, de van, aki akár cseresznyét is tesz a raffaello golyó közepébe. A víz adagolásával szabályozhatjuk, hogy mennyire legyen lágy az elkészült raffaello golyó, érdemes kísérletezni vele a tökéletes állag elérése érdekében. A massza pihentetése után formázzunk belőle kicsi golyókat. Amennyiben laktózmenetesen szeretnénk elkészíteni a raffaello golyót, akkor a tejport akár laktózmentes tejjel és darált keksszel is helyettesíthetjük. Ha szeretnénk meglepni szeretteinket, akkor remek ajándék lehet kedvenc házi raffaello golyónk. Készíthetünk kis papírkosarakat és személyre szabott díszes dobozt is kedvenc raffaello golyó desszertünknek, így koronázva meg az ízélményt. Remek névnapi vagy születésnapi ajándék lehet belőle.

Elkészítés

1. lépés

A vízben felolvasztjuk a cukrot. Tejport, kókuszreszeléket (30 dkg), vaníliás cukrokat összekeverjük, a vajat megolvasztjuk és a vízhez dolgozzuk a kókuszreszelékkel együtt. 1-2 órára hűtőbe tesszük állni a masszát.

2. lépés

Golyókat formálunk, melyek közepébe mogyorót vagy mandulát teszünk, majd a maradék (10 dkg) kókuszba forgatjuk. Állni hagyjuk!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem