Rácsos túrós
Rácsos túrós
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 70 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 4 darab
    • sütőpor - 1 darab
    • tejföl (annyi, hogy gyenge tésztát kapjunk) - 1 kevés

    Töltelék

    • Ráma - 3 dekagramm
    • tojássárga - 2 darab
    • porcukor - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • tejföl - 3 evőkanál
    • gríz - 2 evőkanál
    • túró - 70 dekagramm
    • tojásfehérje kemény habja - 6 darab

    Elkészítés:

    1. Tészta: 70 dkg liszt, 20 dkg Rama, 10 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 1 sütőpor és annyi tejföl, hogy gyenge tésztát gyúrjunk. Fél órát pihentetjük, majd a fele tésztát tepsibe nyújtjuk és megsütjük. Töltelék: 3 dkg Ramát habosra keverünk 2 tojássárgával, 25 dkg porcukorral és 2 vaníliás cukorral. 3 evőkanál tejfölt, 2 evőkanál grízt a 70 dkg áttört túróhoz adjuk, a 6 tojásfehérje felvert habját könnyedén belekeverjük. A tölteléket a tésztára kenjük, a tészta másik feléből rácsot készítünk, megkenjük tojássárgával és megsütjük.