Feltöltve:

Rácsos szilvás lepény

timer 100
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt75 dekagramm
sütőpor1 csomag
túró50 dekagramm
tej8 evőkanál
olaj8 púpos evőkanál
cukor17 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
szárított, reszelt narancshéj1 csomag
szilva2 kilogramm
szilvalekvár5 dekagramm
zsemlemorzsa5 evőkanál
tojássárgája2 darab
Ráma3 dekagramm
porcukor1 darab

Rácsos szilvás lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sütőporral, a túróval, a tejjel, az olajjal, 15 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal jól összegyúrjuk, letakarva 10 percre hűtőbe tesszük.

2. lépés

A tészta 2/3 részét 3 mm vastagra, 32x38 cm-es lappá nyújtjuk, majd Ramával kikent tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a zsemlemorzsával, és kirakjuk a magozott, élükre állított fél szilvákkal.

3. lépés

A maradék tésztát a tepsi méreténél kicsit kisebbre kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle. A lepény széleit megkenjük 2 ek. vízzel elkevert tojássárgával. A rácsot a gyümölcsrétegre fektetjük, széthúzzuk, és körben lenyomkodjuk.

4. lépés

Előmelegített sütőben, 200 fokon 30-35 percig sütjük. A rácsot a tojásos keverékkel megkenjük, eloszlatjuk rajta a feldarabolt Ramát, megszórjuk a maradék cukorral, és további 15 percig sütjük. Ha kihűlt porcukorral meghintjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem