Feltöltve:

Rácsos kapros-túrós

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt40 dekagramm
margarin25 dekagramm
cukor6 dekagramm
sütőpor1 kevés
tojássárgája2 darab

Túrótöltelék

kapor3 evőkanál
cukor10 dekagramm
túró50 dekagramm
tojásfehérje2 darab

Rácsos kapros-túrós a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, és osszuk a tésztát két gombócra, az egyik legyen kicsit több mint a fele. A nagyobb gombócot nyújtsuk ki a tepsi nagyságúra, és kicsit szúrkáljuk meg villával, majd kezdjük el sütni. Míg sül, készítsük el a túrótölteléket: a túrót keverjük ki a cukorral, szórjuk bele a kaprot, majd a keményre vert tojásfehérjébe finoman keverjük bele, hogy habos maradjon. A maradék tésztából formáljunk hengereket, ezek lesznek a rácsok. Vegyük ki a félig sült tésztát a sütőből, simítsuk rá a túrótölteléket, és rácsozzuk be a tetejét. Tegyük vissza sülni, míg aranyszínűre pirulnak a rácsok, ez 15-20 perc.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem