Feltöltve:

Rácsos almás pite

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt40 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás1 darab
sütőpor1 csomag
citromlé1 darab

A töltelékhez

alma1 kilogramm
mazsola5 dekagramm
darált dió8 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
cukor1 kevés
savanykás lekvár10 dekagramm

A tészta kenéséhez

tojás1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk és berácsozzuk az almát. Megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem