Rácponty
Rácponty
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • tejföl - 4 dl
  • paradicsom - 4 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • füstölt szalonna - 150 gramm
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 2 darab
  • burgonya - 1.2 kilogramm
  • tv paprika - 4 darab
  • édes őrölt paprika - 1 teáskanál
  • pontyfilé - 80 dekagramm
  • Knorr Grill Fűszerkeverék - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a krumplit héjastul 2 db Knorr füstölt hús ízesítő kockát tartalmazó vízben. Ha kész, hűtsük le hideg vízben.
  2. Közben a pontyfiléket vágjuk föl darabokra (a két filét pl. 8 egyforma darabra), irdaljuk be és szórjuk meg a grill fűszerkeverékkel. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.
  3. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk karikákra. A szalonna kb. egyharmadát kockázzuk fel és a belőle kisülő zsíron enyhén pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a karikára vágott paprikát is. Pár percig pirítsuk, majd vegyük ki őket a serpenyőből. A fennmaradó zsíron pirítsuk át egy picit a pontyszeleteket is.
  4. Egy hőálló tálat kenjünk ki margarinnal. Rakjunk bele egy réteg megpucolt és fölkarikázott krumplit, erre rá paradicsomot és az előpirított paprikát és hagymát. Majd erre egy újabb réteg krumplit. Ennek a tetejére tegyük a pontyszeleteket, a megmaradt paradicsomot, paprikát és hagymát (vagy lecsót). Végül a vékonyra szelt megmaradt füstölt szalonnát.
  5. Tegyük be 185 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 20 percig. Ezután vegyük ki, öntsünk a tetejére tejfölt és szórjuk meg egy kis piros paprika őrleménnyel. Tegyük vissza 5 percre még a sütőbe.