KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült
- 1 evőkanál
erdei gomba
- 100 gramm
közepes hagyma
- 1 darab
sertés lapocka
- 500 gramm
apróra vágott fokhagyma gerezd
- 2 darab
növényi olaj
- 100 milliliter
oscypek (juhtejből készült lengyel sajt)
- 1 darab
Elkészítés:
A húst mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk két centis kockákra. Szórjuk meg Sertéssült fűszerkeverékkel és egy kevés fekete borssal. Forgassuk meg lisztben és egy lábosban, forró olajon süssük aranybarnára.
Kockázzuk fel a hagymát, a megmosott erdei gombát vágjuk apróra, majd az egészet adjuk a húshoz. Fűszerezzük édes és erős paprikával, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és paradicsom sűrítményt, majd süssük még kb. 5 percig, néha megkevergetve.
Öntsünk bele 700 ml hideg vizet, forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot és adjuk hozzá a fűszereket (szegfűbors, babérlevél, fekete bors szemek). Pároljuk kis lángon kb. 30 percig - míg a hús megpuhul. Szükség esetén ízesítsük majoránnával és sóval.
Készítsük el a Knorr palacsintát a csomagoláson leírtak alapján. Süssük meg.
Az ételt tálaljuk a palacsintákon, díszítsük tejföllel és reszelt sajttal.