Rablópalacsinta - 2. verzió
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fekete bors - 1 teáskanál
  • tejföl - 200 milliliter
  • majoránna - 1 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • babérlevél - 3 darab
  • édes paprika - 1 evőkanál
  • paradicsom sűrítmény - 2 evőkanál
  • liszt - 50 gramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 1 evőkanál
  • erdei gomba - 100 gramm
  • közepes hagyma - 1 darab
  • sertés lapocka - 500 gramm
  • apróra vágott fokhagyma gerezd - 2 darab
  • növényi olaj - 100 milliliter
  • oscypek (juhtejből készült lengyel sajt) - 1 darab

Elkészítés:

  1. A húst mossuk meg, szárítsuk meg, majd vágjuk két centis kockákra. Szórjuk meg Sertéssült fűszerkeverékkel és egy kevés fekete borssal. Forgassuk meg lisztben és egy lábosban, forró olajon süssük aranybarnára.
  2. Kockázzuk fel a hagymát, a megmosott erdei gombát vágjuk apróra, majd az egészet adjuk a húshoz. Fűszerezzük édes és erős paprikával, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és paradicsom sűrítményt, majd süssük még kb. 5 percig, néha megkevergetve.
  3. Öntsünk bele 700 ml hideg vizet, forraljuk fel, majd szedjük le a keletkezett habot és adjuk hozzá a fűszereket (szegfűbors, babérlevél, fekete bors szemek). Pároljuk kis lángon kb. 30 percig - míg a hús megpuhul. Szükség esetén ízesítsük majoránnával és sóval.
  4. Készítsük el a Knorr palacsintát a csomagoláson leírtak alapján. Süssük meg.
  5. Az ételt tálaljuk a palacsintákon, díszítsük tejföllel és reszelt sajttal.