Rablóhús csirkemellből, ínyenc kukoricával
Rablóhús csirkemellből, ínyenc kukoricával
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csirkemell filé - 60 dekagramm
  • olaj - 0.5 dl
  • paprika - 1 darab
  • hagyma - 2 darab
  • koktélparadicsom - 8 darab
  • Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez - 3 evőkanál
  • bambusznyárs - 8 darab
  • gombafej - 8 darab
  • Globus Uborkás Majonéz - 1 darab
  • morzsolt csemege kukorica - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A meghámozott fokhagymát reszeljük le vagy nyomjuk át a fokhagymaprésen, keverjük hozzá a Globus Uborkás Majonézt, majd adjuk hozzá a csemegekukoricát. Keverjük jól át és hűtőben érleljük tálalásig.
  2. Vágjuk a csirkemellet 32 db kb. 3 cm-es kockára. Szórjuk meg a Csirkés Delikáttal, öntsük rá az olajat és jól keverjük el, tegyük félre pár percre. A Csirkés Delikát már ilyen rövid pácolás alatt is kihozza a csirkehús legjavát. Ezalatt vágjuk hasonló méretű cikkekre a lilahagymát (8db) és kockákra a paprikát (8db), ízlés szerint a zöldségek is ízesíthetők kevés Csirkés Delikáttal.
  3. Húzzuk nyársra váltakozva az alapanyagokat. Javasolt sorrend: gomba, hús, hagyma, hús, paradicsom, hús, paprika, hús, gomba. Süssük meg őket 8-10 perc alatt egy grillserpenyőben, vagy egy sima serpenyőben, de akár - ha az időjárás engedi - szabad tűzön, faszén parázson, vigyázva, nehogy túlsüljenek.