Quinoás tojássaláta
Quinoás tojássaláta
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • quinoa - 150 gramm
  • Knorr zöldségleves alaplé​ - 1 darab
  • avokádó - 1 darab
  • citromlé - 1 teáskanál
  • keménytojás - 6 darab
  • csemege konzervkukorica - 285 gramm
  • repceolaj - 3 evőkanál
  • fehérborecet - 2 evőkanál
  • mustármag - 2 teáskanál
  • méz - 1 teáskanál
  • Bors - 1 csipetnyi
  • vízitorma - 50 gramm

Elkészítés:

  1. A csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készítse el a quinoát a Knorr zöldségleves alaplével. Ezzel egy időben tegye fel főni a tojásokat.
  2. Amíg fő a quinoa tisztítson meg egy avokádót. Először szedje ki a magját, hámozza meg majd kockázza fel. Végül, hogy ne barnuljon meg locsolja meg egy kevés citromlével. Tisztítsa meg az elkészült főtt tojásokat és kockázza fel őket. Végül szűrje le a csemegekukorica levét.
  3. Keverje össze az olajat, a borecetet, a mustárt és a mézet a salátaöntethez. Ízlés szerint fűszerezze az öntetet borssal. Tegye a quinoát, az avokádót és a csemegekukoricát egy tálba. Adja hozzá a salátaöntetet és jó alaposan keverje össze, végül a tojást is adja hozzá.
  4. Tálaláshoz töltse meg a dekoratív üvegpoharakat quinoasalátával és szórja meg a saláta tetejét vízitormával.