Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal
Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 100 gramm
  • tejföl - 200 milliliter
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • vöröshagyma - 1 darab
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 300 gramm
  • spenót - 100 gramm
  • reszelt sajt - 200 gramm
  • füstölt lazac - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a jéghideg margarint kis darabokra, majd keverjük el egy tálban a liszttel, kevés sóval és egy kevés vízzel. Dolgozzuk ki, de ne túlságosan, maradjon egy kicsit "darabos".
  2. Hűtsük a tésztát hűtőben 1 órát minimum. Majd nyújtsuk ki, lisztezzük be könnyedén. A kinyújtott lap kb. 7-8 mm vastag legyen.
  3. Tegyük a tésztát tortaformába és könnyedén nyomkodjuk le, úgy, hogy ne legyen túl magas széle. Szurkáljuk meg a tésztát egy villával és süssük kb. 10 percig 200 fokon. (Lefedhetjük sütőpapírral és egy kis nehezékkel, pl. száraz csicseriborsóval, vagy babbal,hogy ne emelkedjen meg.)
  4. A Knorr Spagetti Carbonara alapot keverjük el sajttal és tejföllel. Ezután adjunk hozzá 2 tojást és az egészet keverjük össze.
  5. Vágjuk fel a lazacot és a spenótot csíkokra. Keverjük össze az előbb elkészített masszával és a hagymával és tegyük bele a kisült tésztaformába. A tetejét szórjuk meg egy kis maradék reszelt sajttal és süssük kb.20 percig 200 fokon.
  6. A spenótot mossuk meg, tisztítsuk meg és fonnyasszuk meg egy kis margarinon, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk szeletekre és fonnyasszuk meg szintén margarinon egy serpenyőben