Quiche Lorraine spenóttal és lazaccal a Főételek kategóriában
Vágjuk fel a jéghideg margarint kis darabokra, majd keverjük el egy tálban a liszttel, kevés sóval és egy kevés vízzel. Dolgozzuk ki, de ne túlságosan, maradjon egy kicsit "darabos".
Hűtsük a tésztát hűtőben 1 órát minimum. Majd nyújtsuk ki, lisztezzük be könnyedén. A kinyújtott lap kb. 7-8 mm vastag legyen.
Tegyük a tésztát tortaformába és könnyedén nyomkodjuk le, úgy, hogy ne legyen túl magas széle. Szurkáljuk meg a tésztát egy villával és süssük kb. 10 percig 200 fokon. (Lefedhetjük sütőpapírral és egy kis nehezékkel, pl. száraz csicseriborsóval, vagy babbal,hogy ne emelkedjen meg.)
A Knorr Spagetti Carbonara alapot keverjük el sajttal és tejföllel. Ezután adjunk hozzá 2 tojást és az egészet keverjük össze.
Vágjuk fel a lazacot és a spenótot csíkokra. Keverjük össze az előbb elkészített masszával és a hagymával és tegyük bele a kisült tésztaformába. A tetejét szórjuk meg egy kis maradék reszelt sajttal és süssük kb.20 percig 200 fokon.
A spenótot mossuk meg, tisztítsuk meg és fonnyasszuk meg egy kis margarinon, majd hagyjuk kihűlni. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk szeletekre és fonnyasszuk meg szintén margarinon egy serpenyőben