Quiche Lorraine a Főételek kategóriában
Gyúrjunk tésztát a lisztből, az apróra darabolt jéghideg margarinból, a csipet sóból és az 5 kanál hideg vízből, majd egy órára tegyük a hűtőbe. Vigyázzunk, ne gyúrjuk túl a tésztát, különben kemény lesz sütés után.
A bacont vágjuk szeletekre, a hagymát cikkekre, a sajtot reszeljük le.
A forró olívaolajon pirítsuk meg a bacont és a hagymát.
Nyújtsuk ki a tésztát és tegyük kerek sütőformába, szurkáljuk meg villával, majd tegyük rá a bacont és hagymát. Tegyük 180 fokos sütőbe és süssük 5 percig.
A tojásokat alaposan keverjük el a tejszínnel, a 100 ml vízzel és a Carbonara spagetti alappal és adjuk hozzá a sajtot.
A kapott keveréket öntsük a tésztára és süssük 40 percig 200 fokon.