Quiche füstölt hallal és brokkolival
Quiche füstölt hallal és brokkolival
  • timer105 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 125 gramm
  • tejföl - 100 milliliter
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • liszt - 250 gramm
  • só - 1 csipetnyi
  • brokkoli - 750 gramm
  • füstölt hal - 250 gramm

Elkészítés:

  1. A lisztből, az egy tojásból, a feldarabolt jéghideg margarinból, egy csipet sóval és 3 kanál hideg vízzel gyúrjunk gyorsan tésztát. Nagyon fontos, hogy ne gyúrjuk túl, inkább maradjon kicsit rögös, darabos a tésztánk. Tekerjük be műanyag fóliával és tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
  2. A brokkolit főzzük néhány percig sós vízben, majd szűrjük le és azonnal öblítsük le hideg vízzel, hogy ne puhuljon túl. Szedjük rózsáira.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát, de ne túl vékonyra, kb. 4 mm vastagságúra, majd egy kerek, margarinnal kikent formába helyezzük bele, kicsit magasabb peremet hagyva. A magas peremet aztán csipkedjük le.
  4. Alaposan keverjük el a két felvert tojást a tejföllel, 100 ml vízzel és a Knorr Carbonara spagetti Rafinériával.
  5. A halat vágjuk darabokra,ha van benne szálka még, azt szedjük ki, fektessük a tésztára és adjuk hozzá a brokkolit.
  6. Az egészet öntsük le a tejföllel elkevert tojással, szórjuk meg bazsalikommal. Süssük 30 percig a sütőben 200 fokon.
  7. Süssük ki a tésztát üresen. Egy villával szurkáljuk kicsit meg a tészta alját. Helyezzünk rá egy sütőpapírt, amire öntsünk nehezékként babot, vagy csicseriborsót (de akár rizst is), ami éppen otthon van. (Ezeket a babokat később is tudjuk használni tésztasütéskor). 200 fokos sütőben süssük ki kb. 12-14 perc alatt. Távolítsuk el a "nehezéket" és hagyjuk kihűlni.