vöröshagyma | 2 darab |
---|---|
friss paradicsom | 1 darab |
fokhagymagerezd | 3 darab |
burgonya | 1 kilogramm |
zsír | 10 dekagramm |
köménymag | 1 teáskanál |
tarhonya | 15 dekagramm |
marhalábszár | 1 kilogramm |
őrölt pirospaprika | 1 evőkanál |
fehér paprika | 1 darab |
gulyáskrém | 1 teáskanál |
félszáraz vörösbor | 1 dl |
Pusztapörkölt a Főételek kategóriában
A marhahúst a hártyától megtisztítjuk, nem túl nagy kockákra vágjuk., megmossuk. A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát paradicsomot felkockázzuk.
Egy nagyobb fedeles lábasban a zsírt felolvasztjuk és a hagymát megdinszteljük, belenyomjuk a fokhagymát, rátesszük húst és együtt pároljuk amíg a hús elveszti a színét. Megszórjuk az őrölt paprikával elkeverjük, hozzáadjuk a paprikát, és a paradicsomot és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, Hozzáadjuk a köményt, a gulyáskrémet, sózzuk borsozzuk. Fedő alatt lassú tűzön időnként megkevergetve a húst majd nem puhára főzzük. Az elpárolgott vizet pótoljuk, és a főzés körben hozzáadjuk a bort is.
Amíg a hús fől megtisztítjuk a burgonyát, kockára vágjuk.
Mikor a hús majdnem puha beletesszük a burgonyát együtt főzzük kb 10 percig majd belekeverjük a tarhonyát. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk amennyiben szükséges. Akkor kész az ételünk ha a burgonya és a tarhonya is megpuhul.