Feltöltve:

Puszedli

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

fehér rozsliszt25 dekagramm
búzalisztben elkevert 1 csapott_teáskanál szódabikarbóna25 dekagramm
tojás2 egész
olvasztott méz (mikróban 20 mp alatt átmelegszik)4 evőkanál
tejföl3 evőkanál
őrölt fahéj-szegfűszeg vegyesen1 teáskanál
tojás a lekenéshez1 darab
dióbél (kb)15 dekagramm
cukor15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Összegyúrjuk a hozzávalókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz, a kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga és ha már elválik a kéztől, ekkor lehet nejlon zacskóba tenni. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

  2. 2. lépés

    Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kerek formákat szúrunk ki, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Mindegyik tetejére fél diót nyomunk, megkenjük felvert tojással és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

  3. 3. lépés

    Kihűlés után dobozban tároljuk, 1 hét után puhul meg. Sokáig eláll, csak a dió 3-4 hét után megavasodhat rajta. Dió nélkül örök életű.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Rakott mézes

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes szelet

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes sütemény

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes rudacskák

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Ropogós mézes

timer 110"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes grízes szelet

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 1

Mézes süti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes suti

timer 1"
mood Közepes
thumb_up 0

Mézes báb

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézeskalács

timer 330"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes süti

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Puha, rozsos mézeskalács

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mézes habos

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Első adventi mézeskalácsom

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

A legfinomabb mézeskalács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Karácsonyi soros mézes

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre