Feltöltve:

Puszedli

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fehér rozsliszt25 dekagramm
búzalisztben elkevert 1 csapott_teáskanál szódabikarbóna25 dekagramm
tojás2 egész
olvasztott méz (mikróban 20 mp alatt átmelegszik)4 evőkanál
tejföl3 evőkanál
őrölt fahéj-szegfűszeg vegyesen1 teáskanál
tojás a lekenéshez1 darab
dióbél (kb)15 dekagramm
cukor15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Összegyúrjuk a hozzávalókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz, a kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga és ha már elválik a kéztől, ekkor lehet nejlon zacskóba tenni. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

2. lépés

Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kerek formákat szúrunk ki, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Mindegyik tetejére fél diót nyomunk, megkenjük felvert tojással és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

3. lépés

Kihűlés után dobozban tároljuk, 1 hét után puhul meg. Sokáig eláll, csak a dió 3-4 hét után megavasodhat rajta. Dió nélkül örök életű.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem