Punjabi káposzta
Punjabi káposzta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 teáskanál
  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • olaj - 4 evőkanál
  • fehér káposzta - 500 gramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • hagyma - 0.5 darab
  • őrölt koriander - 1 teáskanál
  • őrölt chili - 0.25 teáskanál
  • zöld chili paprika - 2 darab
  • őrölt római kömény - 2 teáskanál
  • őrölt kurkuma - 1 teáskanál
  • 2 cm friss gyömbér - 1 darab
  • római kömény mag - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Forraljuk fel a Zöldségleves-kockát 200 ml vízben. Vágjuk fel apróra a káposztát.
  2. Vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit.
  3. Pirítsuk meg őket úgy, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Adjuk hozzá a római kömény magot, kurkumát és pirítsuk még egy percig.
  4. Adjuk hozzá az apróra vágott káposztát és a maradék fűszert: őrölt római köményt, borsot, koriandert és őrölt chilit.
  5. Keverjük össze alaposan, öntsünk hozzá kb. 4 kanál levest és pároljuk fedő alatt, míg a káposzta megpuhul. Időről időre keverjük meg.
  6. Amikor a káposzta megpuhul, adjuk hozzá a margarint és keverjük össze. Tálaljuk.