Feltöltve:

Puncstorta vörösboros szilvával

timer 70
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelékhez

mézeskalács fűszerkeverék1 csipetnyi
fahéj1 teáskanál
tejszínkeményítő2 teáskanál
tejszín2 dl
durvára darabolt dió10 dekagramm
aszalt szilva10 dekagramm
narancs leve1 darab
vörösbor2 dl

Ezenkívül

fél diódarab a díszítéshez1 csokor
cukor10 dekagramm
vörösbor1 evőkanál
citromlé1 kevés
porcukor20 dekagramm
ribizlizselé10 dekagramm

A tésztához

puha Rama20 dekagramm
Rama a kenéshez1 kevés
sütőpor0.5 csomag
liszt30 dekagramm
vörösbor4 evőkanál
finomra őrölt dió10 dekagramm
finomra őrölt étcsokoládés bevonó15 dekagramm
tojás5 darab
őrölt fahéj0.5 teáskanál
cukor15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a cukorral, fahéjjal egy tálba öntjük, és habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük.
A reszelt tortabevonót elkeverjük a dióval, vörösborral, majd a tojásos krémhez adjuk. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk a tésztához. A tésztát egy Ramával kikent 26 cm-es tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos előmelegített sütőben kb 50-55 percig sütjük. Kihűtjük, félbevágjuk, az alsó lapot tálra tesszük, tortagyűrűvel körbevesszük, és a dió felét rászórjuk. A vörösbort, a narancslével, mézes fűszerrel egy tálba öntjük, felforraljuk, majd a szilvát beletesszük, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt a keményítővel és a fahéjjal kemény habbá verjük, a szilvákat lecsöpögtetjük, felkockázzuk, és a többi darabolt dióval a tejszínhez keverjük. A punccsal megöntözzük a tortalap alját, a szilvás tejszínt rákenjük, majd befedjük a másik tortalappal. A tetejére csepegtetünk egy kis puncsot, majd ribizlizselével körben megkenjük. Az átszitált porcukorból a citromlével sűrű mázat készítünk, és a tortát ezzel bevonjuk. Egy kevés mázat vörösborral elkeverünk. Köröket rajzolunk a torta tetejére, és fogpiszkálóval kívülről-befelé, és fordítva vonalakat húzunk a mázba. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, a diót megforgatjuk benne, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A tortát feldíszítjük a diókkal, a mázat hagyjuk teljesen megdermedni, és a tortát fogyasztásig hűtőben tartjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem