Dr. Oetker puncs ízű cukormáz vagy | 1 csomag |
porcukor | 10 dekagramm |
Dr. Oetker rumaroma, vagy rum Pár csepp piros ételfesték tetszés szerint Kevés citromlé | 1 teáskanál |
porcukor | 1 evőkanál |
citromlé | 1 kávéskanál |
baracklekvár | 8 dekagramm |
rum, vagy 1 evőkanál Dr.Oetker rumaroma | 0.5 dl |
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm |
cukor | 10 dekagramm |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag |
tojás | 2 darab |
liszt | 15 dekagramm |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag |
kezeletlen citrom reszelt héja, vagy 0,5 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj | 1 darab |
só | 1 csipetnyi |
tej | 0.5 dl |
előzőleg rumba áztatott, lecsepegtetett mazsola | 10 dekagramm |
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral, citromhéjjal és sóval elkevert lisztet, és folyamatos keverés mellett tejjel felöntve alakítsuk homogén tésztává. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
Szirup készítése: ha darabos a baracklekvár, egy szűrőn szűrjük át, majd a többi hozzávalóval együtt főzzünk belőle sűrű szirupot. Hűtsük le, és krémkinyomó, vagy nagyobb fecskendő segítségével nyomjuk a muffinok közepébe. A felesleges lekvárt töröljük le, hogy tapadjon majd a cukormáz.
Máz készítése: a porcukrot keverjük el annyi folyadékkal (kb. 1 evőkanálnyi, ha a rum és citromlé nem elegendő vízzel pótolható a hiány), hogy selymesen folyékony legyen, a végén adjuk hozzá az ételfestéket, cseppenként ellenőrizzük a színét, hogy szép pasztell rózsaszín legyen. Csorgassuk a muffinokra, kenjük el.
Várjunk, amíg kicsit megköt a máz, majd díszítsük tetszés szerint.
Hozzászólások