Feltöltve:

Puncstorta

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

világos piskótakarika1 darab

A sziruphoz

porcukor20 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
málnaszörp1 dl
rum0.5 dl

A töltelékhez

sárgabarackíz40 dekagramm
mazsola5 dekagramm

A mázhoz

porcukor4 evőkanál
málnaszörp1 dl
citrom leve0.5 darab
tojásfehérje0.5 darab

A díszítéshez

pirított mandula10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótát lapjában vágd négy része. Az alsó lapot fektesd a tortakarikába, kend meg baracklekvárral. A felső lapot tedd félre, a két középsőt pedig vágd fel kockákra. Készíts szirupot: 4 dl vízbe facsard a citromot, add hozzá a cukrot, a málnaszörpöt, és lassú tűzön forrald fel. Löttyintsd bele a rumot, aztán a piskótadarabokat mártsd meg egyenként a szirupban, és rakosgasd a karikában lévő lekváros lapra. Közbe-közbe szórj egy kis mazsolát, ha marad a szirupból, csorgasd rá a tésztára. A félretett piskótakarika alsó felét is kend meg lekvárral, és borítsd rá a tortára. Nyomkodd le egy kicsit, esetleg le is préselheted: teríts rá papírt, arra egy megfelelő méretű deszkát, vagy sima tányért, és egy kb. 1 kg-os nehezéket. Végül tedd a tortát tálra, és kend meg körös-körül baracklekvárral. A mázhoz a porcukrot keverd el a szörppel, a citromlével meg a tojásfehérjével, és langyosítsd meg, majd kend a torta tetejére. Ha a máz megszilárdult, a torta oldalára tapassz pirított mandulát.


Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem