Feltöltve:

Puncstorta

timer 320
mood Könnyű
person 8 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tortaforma kikenéséhez

Rama Vajas Íz

A tésztához

Tojás8 darab
kristálycukor160 gramm
Liszt160 gramm

A cukorsziruphoz

kristálycukor150 gramm
víz150 milliliter
Dr. Oetker Aroma Rum1.5 kávéskanál
sárga és piros ételszínezék

A díszítéshez

sárgabaracklekvár100 gramm
Dr. Oetker Cukormáz Puncs2 csomag
darált keksz vagy piskótamorzsa

opcionális összetevők

kandírozott narancshéj vagy mazsola1 marék

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 2db 18 cm-es csatos tortaforma

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tortaformákat kenjük ki Rama Vajas Ízzel, és szórjuk be liszttel. Tegyük félre. A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra.

  2. 2. lépés

    A piskótatésztához a tojásokat válasszuk szét. A tojássárgákat a cukor harmadával keverjük el. A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Óvatosan forgassuk bele a cukros tojássárgát valamint az átszitált lisztet. Osszuk el egyenlően a masszát a két formában, és süssük az előmelegített sütőben kb 25 percig, vagy amíg a késpróbánál a kés tisztán jön ki a tésztából. Hagyjuk kihűlni.

  3. 3. lépés

    Amíg a piskóta sül, készítsünk cukorszirupot. Egy lábasban tegyük fel főni a cukrot és vizet. Miután a cukor elolvadt, forraljuk még 5 percen át. Vegyük le a tűzről és keverjük el benne a rumaromát. A cukorszirup egyik felét színezzük sárga ételszínezékkel, a másikat pirossal.

  4. 4. lépés

    A kihűlt piskóták közül az egyiket vágjuk kb 2-2 centiméteres kockákra. A felkockázott piskótakockák felét a sárgára, másik felét a pirosra színezett cukroszirupba forgassuk bele. Ezt követően a két különböző színű piskótakockákat forgassuk össze. Ha szeretjük a mazsolát és/vagy kandírozott narancshéjat, akkor most keverjük ezt is hozzá.

  5. 5. lépés

    A másik piskótakarikát vízszintes irányban vágjuk ketté. A karika alsó felét helyezzük vissza a tortaformába. Kenjük le forró baracklekvárral. Erre öntsük a cukorszirupos, mazsolás, kandírozott narancshéjas piskótakockakeveréket. Jól nyomkodjuk bele. Helyezzük a tetejére a megmaradt piskótakarikát, amelynek az alsó felét szintén megkentük forró baracklekvárral. Fedjük le egy tányérral, és helyezzünk nehezéket a tányér tetejére. Így, lepréselve tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de jobb, ha egy egész éjszakára bent hagyjuk.

  6. 6. lépés

    A torta befejezéséhez vegyük le a nehezéket a torta tetejéről, és emeljük ki a tortaformából. Kenjük le a tetejét és oldalát forró baracklekvárral.

  7. 7. lépés

    Készítsük el a puncsos cukormázat a csomagoláson látható utasításnak megfelelően, majd vonjuk be vele a tortánkat, vagy csak öntsük a torta tetejére. Az oldalát "panírozzuk" piskótamorzsával, vagy darált keksszel. Hagyjuk a mázat megdermedni, mielőtt tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1

Citromtorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos guba torta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis-karamellás diótorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösbársony torta

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lúdláb torta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2

Linzertorta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes Kókusztorta

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Laktózmentes gesztenyetorta

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1

Laktózmentes diótorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Laktózmentes Kókusztorta

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 7