Puncspudingos krátersüti
Puncspudingos krátersüti
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 6 darab
    • kristálycukor - 30 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1.5 csomag
    • olvasztott Rama - 6 dekagramm
    • tej - 1.2 dl
    • liszt - 30 dekagramm
    • + 2 kávéskanál sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 2.5 evőkanál

    A pudinghoz

    • puncs ízű pudingpor - 2 csomag
    • tej - 8 dl
    • cukor - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Először a pudingot készítjük el. A pudingport és a cukrot 1dl tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd belekeverjük a pudingot, és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni. (Néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje).
    2. Közben elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a langyosra hűlt olvasztott Ramát és a tejet. Ezután apránként a masszához adagoljuk a sütőporral és kakaóval összeforgatott lisztet, végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét is.
    3. A tésztát kikent, kilisztezett kb. 30 X 34 cm-es tepsibe öntjük, és elsimítjuk. A pudingot vizes kanállal beleszaggatjuk (ezek a tésztába süllyedve krátert képeznek). Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, 35-40 percig sütjük.
    4. A tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd a még forró sütemény tetején egyenletesen elkenjük. Kihűlés után kockákra vágva tálaljuk.