liszt | 25 dekagramm |
cukor | 25 dekagramm |
tojás | 6 darab |
sütőpor | 1 csomag |
tej | 1 dl |
étolaj | 2 evőkanál |
puncspuding (1 l tejjel megfőzve) | 2 csomag |
tejföl | 1 nagy |
vaníliás cukor | 2 csomag |
kakaópor | 2 evőkanál |
A tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a tejet, az olajat és a kakaóport. A tojások fehérjét habbá felverjük, és óvatosan beleforgatjuk. A kész piskótát Ramával kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. A két csomag puncs pudingot 1 liter tejjel, 8 evőkanál cukorral csomómentesre kikeverjük, és készre főzzük. Az elkészült pudingot a nyers tésztába belekanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sül. A kész süteményt kicsit hagyjuk hűlni. A tejfölt 4 evőkanál cukorral, a két vaníliás cukorral összekeverjük, majd a sütemény tetejére kenjük. Az egészet berakjuk a hűtőbe és 1-2 órát állni hagyjuk.
Hozzászólások