Feltöltve:

Puncsos, tejfölös piskóta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt25 dekagramm
cukor25 dekagramm
tojás6 darab
sütőpor1 csomag
tej1 dl
étolaj2 evőkanál
puncspuding (1 l tejjel megfőzve)2 csomag
tejföl1 nagy
vaníliás cukor2 csomag
kakaópor2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját a cukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a tejet, az olajat és a kakaóport. A tojások fehérjét habbá felverjük, és óvatosan beleforgatjuk. A kész piskótát Ramával kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. A két csomag puncs pudingot 1 liter tejjel, 8 evőkanál cukorral csomómentesre kikeverjük, és készre főzzük. Az elkészült pudingot a nyers tésztába belekanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sül. A kész süteményt kicsit hagyjuk hűlni. A tejfölt 4 evőkanál cukorral, a két vaníliás cukorral összekeverjük, majd a sütemény tetejére kenjük. Az egészet berakjuk a hűtőbe és 1-2 órát állni hagyjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre