Puncsos hólabda
Puncsos hólabda
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Barna tészta

    • kakaópor - 6 dekagramm
    • víz - 6 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 18 dekagramm
    • cukor - 6 evőkanál
    • tojás - 6 darab

    Tetejére

    • étcsoki - 10 dekagramm

    krem

    • kókuszreszelék az oldalára - 10 dekagramm
    • rum vagy rumaroma - 1 kis
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • liszt - 2 evőkanál
    • cukor - 5 evőkanál
    • puncspudingpor - 2 csomag
    • tej - 7.5 dl

    Fehér tészta

    • tojás - 6 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • víz - 6 evőkanál
    • liszt - 20 dekagramm
    • cukor - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A sárga tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, és megsütjük. A barna tészta hozzávalóiból is piskótát készítünk, majd megsütjük. A kihűlt piskótát 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Elkészítjük a krémet: 7.5 dl tejben 2 csomag puncspudingport, 5 evőkanál cukrot, 2 evőkanál lisztet megfőzünk és kihűtjük. 25 dkg Ramát 25 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd rummal, vagy rum aromával ízesítjük. Ha elkészült a krém, akkor egy barna és egy sárga tésztakorongot összeragasztunk a krémmel, majd az oldalát is bevonjuk vele, és kókuszreszelékbe megforgatjuk. A tetejére csokimázat teszünk.