kakaópor | 6 dekagramm |
---|---|
víz | 6 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
liszt | 18 dekagramm |
cukor | 6 evőkanál |
tojás | 6 darab |
étcsoki | 10 dekagramm |
---|
kókuszreszelék az oldalára | 10 dekagramm |
---|---|
rum vagy rumaroma | 1 kis |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
liszt | 2 evőkanál |
cukor | 5 evőkanál |
puncspudingpor | 2 csomag |
tej | 7.5 dl |
tojás | 6 darab |
---|---|
sütőpor | 0.5 csomag |
víz | 6 evőkanál |
liszt | 20 dekagramm |
cukor | 6 evőkanál |
Puncsos hólabda a Desszertek kategóriában
A sárga tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, és megsütjük. A barna tészta hozzávalóiból is piskótát készítünk, majd megsütjük. A kihűlt piskótát 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Elkészítjük a krémet: 7.5 dl tejben 2 csomag puncspudingport, 5 evőkanál cukrot, 2 evőkanál lisztet megfőzünk és kihűtjük. 25 dkg Ramát 25 dkg porcukorral habosra keverünk és a kihűlt pudinggal összekeverjük, majd rummal, vagy rum aromával ízesítjük. Ha elkészült a krém, akkor egy barna és egy sárga tésztakorongot összeragasztunk a krémmel, majd az oldalát is bevonjuk vele, és kókuszreszelékbe megforgatjuk. A tetejére csokimázat teszünk.