Puncsgolyók
Puncsgolyók
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • babpiskóta - 15 dekagramm
  • rum - 1 dl
  • tej - 1 kevés
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • eper, málna, vagy meggydzsem - 2 evőkanál
  • mazsola - 5 dekagramm
  • durvára vágott dió - 5 dekagramm
  • porcukor - 1 evőkanál
  • Ráma - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Kicsi darabokra tördeljük a piskótát és megöntözzük a rummal, a tejjel, de épp hogy csak nedves legyen.
  2. Összedolgozzuk a kakaóval, dzsemmel, mazsolával, dióval, porcukorral és a Ramával, majd 1 órát állni hagyjuk.
  3. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és mindegyik közepébe teszünk egy kis kanál dzsemet.
  4. A gombócokat tortadarába megforgatjuk és tálalásig hűtőben tartjuk.