Feltöltve:

Puncs alagút

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

feketekávé (el is maradhat)1 dl
lekvár5 evőkanál
rumba áztatott mazsola5 dekagramm
vágott dió5 dekagramm
Ráma10 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
porcukor13 dekagramm
tojás1 darab
tej1 dl
rum4 evőkanál
babapiskóta12 darab
piskótamaradék, vagy a piskóta levágott széle1 adag

Továbbá

folpack a béleléshez1 kevés
őzgerincforma a sütéshez1 darab

A piskóta kenéséhez

baracklekvár1 darab

A bevonathoz

tej2 evőkanál
porcukor18 dekagramm
Ráma18 dekagramm
puncs ízű főzés nélküli pudingpor1 csomag

A tésztához

tojás6 darab
kisebb citrom reszelt héja1 darab
sütőpor1 csipetnyi
porcukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A tojásfehérjéket a cukorral és a reszelt citromhéjjal kemény habbá verem, hozzáadom a tojássárgákat és azzal is jól kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és gyengéden hozzákeverem a tojásos masszához, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és megsütöm. Az őzgerinc formát folpackkal kibélelem. A megsült és kihűlt piskótát hosszában félbe vágom, kibélelem az őzgerinc formát az egyik lappal, a leeső részeket feldarabolom. A másik fele lapból vágtam egy darabot, ami az őzgerinc talpa lesz. A többi megmaradt piskótadarabokat a babapiskótával összetördelem, a tejjel, a rummal és a kávéval meglocsolom. A Ramát a cukorral és a tojással habosra keverem, majd hozzáadom a piskótát, a lekvárt, a mazsolát és a diót. Az őzgerincben várakozó piskótát vékonyan lekvárral lekenem és a tölteléket egyenletesen beleteszem. Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekenem lekvárral és a tölteléket befedem. Egy nagy súllyal lenyomatom, (én húsvágó deszkámat tettem rá) 1-2 órán át. Utána egy tálcára borítom és a folpackot eltávolítom. A máz készítése: egy lábasban vizet forralok, majd egy tálba teszem a Ramát, a porcukrot és a tejet. Vízgőz felett keverőgéppel jó habosra keverem, majd beleöntöm a puncspudingport és addig keverem, amíg jó sűrű nem lesz. Bevonom vele az őzgerincet, egy keveset vettem el belőle, ehhez tettem egy kis meggyszörpöt, hogy sötétebb legyen. Tortanyomóba töltöttem és a sütit díszítettem, majd színes cukorral megszórtam. A puncs mázat gyorsan kell a süti tetejére simítani, mert nagyon gyorsan köt. Beteszem a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek és másnap szeletelem.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0