olaj | 2 evőkanál |
---|---|
darált pulykahús | 30 dekagramm |
őrölt fahéj | 2 csipetnyi |
Knorr Mexikói chilis bab alap | 1 csomag |
sárga kaliforniai paprika | 1 darab |
konzerv vörösbab | 20 dekagramm |
Pulykás chilisbab a Főételek kategóriában
Az olajon megpirítjuk a megmosott, kicsumázott és vékony csíkokra vágott paprikát. Rövid idő után hozzádobjuk a húst is, enyhén sózzuk és együtt pirítjuk tovább (kb. 15 perc).
Felöntjük a 4 dl vízzel elkevert Knorr Mexikói chilis bab alappal, beletesszük a lecsepegtetett babot és a fahéjat, és kevergetve felforraljuk. Lassú tűzön, néha megkeverve, a hús puhulásáig főzzük. Tálaláskor a tetejére csurgatunk tejfölt és megszórjuk apróra vágott újhagymával.