Pulykamell tekercsek Florentine módra, burgonyapürével
Pulykamell tekercsek Florentine módra, burgonyapürével
  • timer55 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tej - 3 dl
  • tejszín - 2 dl
  • pulykamell szelet - 4 darab
  • Knorr Burgonyapüré - 1 csomag
  • füstölt sajt - 5 szelet
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag
  • friss spenótlevél - 16 darab
  • Knorr 100% Természetes Páckeverék 35g Fokhagymás - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, kevés Fokhagymás Fűszerkeverékkel mindkét oldalát ízesítjük, ráfektetjük a spenótleveleket, majd a füstölt sajtszeleteket.
  2. Feltekerjük, tűzálló tálba tesszük /hajtással lefelé/, leöntjük a 2 dl vízzel és tejszínnel elkevert Alappal, majd 175 °C–ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  3. Fagyasztott spenótot használva: hagyjuk kiolvadni a parajpürét, majd kevés margarinból és lisztből készült rántással főzzük össze, hogy krémes állagot kapjunk, ízesítsük ételízesítővel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a krémet kenjük a hússzeletekre, és fejezzük be ugyanúgy.
  4. A kész hústekercseket vegyük ki a szószból, tegyük félre, adjuk a szószhoz a hideg tejet, és keverjük ki jól a burgonyapürével. Adjunk hozzá 1 ek margarint, habosítsuk ki, és tálaljuk ezzel a felszeletelt hústekercseket.