Pulykamell tekercsek Florentine módra, burgonyapürével a Főételek kategóriában
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, kevés Fokhagymás Fűszerkeverékkel mindkét oldalát ízesítjük, ráfektetjük a spenótleveleket, majd a füstölt sajtszeleteket.
Feltekerjük, tűzálló tálba tesszük /hajtással lefelé/, leöntjük a 2 dl vízzel és tejszínnel elkevert Alappal, majd 175 °C–ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Fagyasztott spenótot használva: hagyjuk kiolvadni a parajpürét, majd kevés margarinból és lisztből készült rántással főzzük össze, hogy krémes állagot kapjunk, ízesítsük ételízesítővel. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd a krémet kenjük a hússzeletekre, és fejezzük be ugyanúgy.
A kész hústekercseket vegyük ki a szószból, tegyük félre, adjuk a szószhoz a hideg tejet, és keverjük ki jól a burgonyapürével. Adjunk hozzá 1 ek margarint, habosítsuk ki, és tálaljuk ezzel a felszeletelt hústekercseket.