Pulykamell táska csirkemájjal
Pulykamell táska csirkemájjal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 300 milliliter
  • kakukkfű - 1 csipetnyi
  • Knorr Carbonara spagetti alap - 1 csomag
  • vöröshagyma - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 2 evőkanál
  • pulykamell szelet - 3 darab
  • csirkemáj - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a májat és vágjuk közepes darabokra. Vágjuk apróra a megtisztított hagymát.
  2. Felforrósított olajon pirítsuk meg az aprított hagymát, adjuk hozzá a májat és süssük kb. 10 percig. A tölteléket ízesítsük borssal és sóval, és villával törjük össze finoman.
  3. Óvatosan klopfoljuk ki a pulykahúst fólián keresztül. Távolítsuk el a fóliát és minden húsdarabra helyezzünk egy adag májas tölteléket és egy kis petrezselyemzöldet.
  4. Fogjuk össze a hús széleit a tetején táskát formázva és tűzzük össze fogpiszkálóval.
  5. Az így elkészített húst szórjuk meg kissé kakukkfűvel.
  6. Ezután egy mély serpenyőben felforrósított olajba tegyük a táskákat és kissé pirítsuk körbe őket.
  7. Öntsünk rá 300 ml vizet és adjuk hozzá a Knorr Carbonara spagetti alapot. Keverjük össze az egészet és pároljuk kb.8 percig. Ízesítsük, ha szükséges. Tálaljuk friss, nyers zöldségekből készített salátával.